НЧ Съгласие 1890
Народно читалище в град Каварна

Посещение в библиотеката

Посещение в библиотеката

 

На 13.06.2017г.  в детския отдел наши гости бяха дечицата от III група “Смехурко” при ЦДГ „Здравец” с ръководител Галя Кърчева, която е и директор на детската градина. Библиотечен специалист, на достъпен за тях език,  ги запозна с библиотеката като цяло – правилата за обслужване на читатели, издаването на читателска карта, обясни им разликата между книжарница и библиотека, обърна им внимание на това как се подреждат книгите по рафтовете и ги попита за любимите им приказки и приказни герои. В един глас малчуганите изреждаха „Мечо Пух”, „Трите прасенца”, „Червената шапчица”, „Пепеляшка” и др. За всеобщо удивление някои от децата ни поздравиха и със стихотворения на Веса Паспалеева и Леда Милева, и показаха знания по отношение на създаването на славянската азбука от братята Кирил и Методий.

На тръгване всеки от тях получи за спомен специален свитък с послание и се разделихме с усмивки и пожелания за нови срещи.

Посещение в библиотеката - Изображение 1Посещение в библиотеката - Изображение 2Посещение в библиотеката - Изображение 3Посещение в библиотеката - Изображение 4Посещение в библиотеката - Изображение 5Посещение в библиотеката - Изображение 6Посещение в библиотеката - Изображение 7