НЧ Съгласие 1890
Народно читалище в град Каварна

Отново по повод 145 години от Обесването на Левски

Библиотеката при НЧ „Съгласие-1890“ – гр. Каварна продължава с честванията по повод 145 години от Обесването на Васил Левски. Този път наши гости бяха учениците от ЦСОП – Каварна и техните учители – г-жа Антоанета Върбанова и г-жа Тамара Куюмджиева.

Библиотекарите представиха своя урок по родолюбие под формата на мултимедийна презентация за живота и делото на Апостола, спечелвайки вниманието и интереса на децата. Те отговаряха ентусиазирано на зададените въпроси и бяха подготвили и две стихотворения по темата.

Силно ги впечатли изложбата от книги, документи, материали и снимки, посветена на Дякона. Малчуганите не спираха да говорят за Васил Левски и същевременно да се възхищават на обстановката и многото книги в библиотеката. Това не е първото им посещение им тук, самите те го отбелязаха, и с вълнение обещаха, че нямат търпение да ни посетят отново.

Благодарности към техния учителски екип за интереса към библиотечната институция и за това, че заедно отдадохме почит на една силна и борбена личност от нашата история, достойна за уважение.

Отново по повод 145 години от Обесването на Левски - Изображение 1Отново по повод 145 години от Обесването на Левски - Изображение 2Отново по повод 145 години от Обесването на Левски - Изображение 3Отново по повод 145 години от Обесването на Левски - Изображение 4Отново по повод 145 години от Обесването на Левски - Изображение 5