НЧ Съгласие 1890
Народно читалище в град Каварна

Наградени участници в литературния конкурс "Левски в моите очи"

На 19.02.2018г., когато отбелязахме 145 години от Обесването на Апостола, в библиотеката при НЧ „Съгласие-1890” – гр. Каварна бе проведено награждаването на участниците в обявения от читалището литературен конкурс „Левски в моите очи”.

 

Компетентно жури реши да отличи общо петима в жанровете есе и стихотворение. Председател на журито бе Керанка Далакманска – поет, журналист, ръководител на литературния клуб в града. Другите членове на журито - Таньо Божков – пенсиониран филолог и литератор, автор на стихове и проза, както и член на литературния клуб, и Стефка Василева – учител по български език и литература – оформиха пълния екип на многоуважаемото жури. Ето и отличените участници, които заеха първите места:

 

Елена Демирева, гр. Шабла – Първо място в категория „Поезия”

Веселина Щерева, гр. Каварна – Първо място в категория „Есе”

 

Другите наградени са : Мила Василева и Павел Павлов – за есе и Аниела Георгиева – за стихотворение.

Благодарим на всички, участвали в конкурса. Честито на наградените, които получиха грамоти и подаръци, осигурени от читалищното ръководство. Техните творби са пример за това, че българският дух продължава да живее в сърцата на онези, които подкрепят родната история и са символ на родолюбието и българщината.

 
Наградени участници в литературния конкурс "Левски в моите очи" - Изображение 1Наградени участници в литературния конкурс "Левски в моите очи" - Изображение 2Наградени участници в литературния конкурс "Левски в моите очи" - Изображение 3Наградени участници в литературния конкурс "Левски в моите очи" - Изображение 4Наградени участници в литературния конкурс "Левски в моите очи" - Изображение 5Наградени участници в литературния конкурс "Левски в моите очи" - Изображение 6