НЧ Съгласие 1890
Народно читалище в град Каварна

145 години от Обесването на Васил Левски

 

В навечерието на 145 - годишнината от Обесването на Васил Левски, на посещение в библиотеката при НЧ "Съгласие-1890" гр. Каварна бяха учениците от Iб и IIб клас при ОУ „Йордан Йовков” с техните класни ръководители Галя Димитрова и Снежана Йорданова, и възпитателите Даниела Николова и Мая Недялкова. Чрез подходяща за възрастта им презентация библиотечен специалист им разказа за биографията, живота и дейността му, а децата показаха завидни знания, свързани с личността на Апостола. След което дружно поздравиха всички с патриотична песен, посветена на него.

Явен интерес предизвика изложбата от книги и други материали, които присъстващите имаха възможност да разгледат накрая. А библиотекарите бяха трогнати от поредния жест на внимание от страна на малчуганите и учителите им, като изказват благодарност за чудесните подаръци – символ на четенето, знанието и мъдростта.

„Ако печеля – печели цял народ. Ако загубя – губя само мене си”. Паметни слова на Апостола, които завинаги ще отекват в съзнанието ни, карайки ни да следваме вечните идеали на една горда и силна личност, жертвала се за свободата на Отечеството. Поклон пред делото му!

145 години от Обесването на Васил Левски - Изображение 1145 години от Обесването на Васил Левски - Изображение 2145 години от Обесването на Васил Левски - Изображение 3145 години от Обесването на Васил Левски - Изображение 4145 години от Обесването на Васил Левски - Изображение 5