НЧ Съгласие 1890
Народно читалище в град Каварна

ЗАВЕСАТА НА XXIV НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА ЛЮБИТЕЛСКИТЕ ТЕАТРИ С МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ „КАВАРНА 2022” СЕ ВДИГНА

Завесата на XXIV Национален фестивал на любителските театри с международно участие „Каварна 2022” се вдигна. Отново в нашия град и на сцената е вълнуващо, кипят емоции и оживление, а светлините на прожекторите са запалени за своите любими актьори. Фестивалът е ярко събитие за 16 любителски състава от страната и един от гр. Перуджа – Италия, както и за цялата публика и е висок форум за изява и вълнуващи срещи за над 220 любители актьори от София, Варна, Бургас, Исперих, Тополовград, Белене, Нови Пазар, Драганово и Добрич.

   Той е доказал своята значимост във времето и е свързан с нашата признателност към съгражданина ни проф. Гочо Гочев, дал огромен принос за театралното дело в България и станал патрон на нашия театрален колектив.

XXIV Национален фестивал на любителските театри с международно участие „Каварна 2022” се провежда под патронажа на кмета на Община Каварна – Елена Балтаджиева, която приветства всички актьори и приятели на театралното изкуство, организиран от Община Каварна и Народно Читалище „Съгласие – 1890”, със съдействието на Съюза на Народните Читалища в България и Министерство на Културата.

Специални гости бяха и Николай Дойнов  - председател на Съюза на Народните читалища и Мария Костадинова – Председател на нашето читалище.

Тази година конкурсната програма се оценява от жури в състав:

Председател – Крум Гергицов – театровед и членове: Красимир Ранков – актьор и режисьор и Гергана Христова – актриса в младежки театър „Николай Бинев”.

Огънят на Мелпомена беше запален от талантливата Полина Бабадалиева – Панайотова и отличения с награда „24 май” от Община Каварна за самодеец на годината – Станислав Ставрев.

Чаровниците от Вокална Академия „Каварна” поздравиха всички присъстващи с прекрасните си гласчета.

Успешно представяне на всички участници във фестивала, ползотворна работа на уважаемото жури, а на прекрасната публика – приятни емоции с изкуството на любителите театрали!

Успех на фестивала!

 - Изображение 1 - Изображение 2 - Изображение 3 - Изображение 4 - Изображение 5 - Изображение 6 - Изображение 7 - Изображение 8 - Изображение 9