НЧ Съгласие 1890
Народно читалище в град Каварна

Културна разходка в читалището

Продължаваме със седмицата, посветена на четенето. По този повод днес в библиотеката при НЧ „Съгласие-1890” – гр. Каварна гостуваха децата от Четвърта група „Звънчета” към ДГ „Здравец” с г-жа Ирина Христова. Малките сладури бяха много послушни и с интерес изслушаха правилата, които трябва да спазват читателите, начина на подредба на книгите и вярно направиха разграничение между книжарница и библиотека. След като изброиха любимите си приказки, един от библиотекарите им прочете приказката „Който не работи, не трябва да яде”. Децата веднага откриха поуката, а именно, че трудът краси човека и винаги е най-хубаво и сладко, когато си изработил с честен труд хляба си.

Госпожа Христова беше подготвила малка изненада за малчуганите. За да опознаят по-добре какво е да играеш в театъра и да се изявяваш на сцена, те получиха ценни съвети и напътствия от г-жа Мариана Лазарова – главен библиотекар при НЧ „Съгласие-1890” и дългогодишен театрален самодеец при Читалищен театър „Проф. Гого Гочев” – гр. Каварна. Тя им демонстрира начини и техники за артикулация, как да боравят свободно с гласа си и най-важното – как да бъдат спокойни и концентрирани. След което заведе всички в салона на читалището, за да усетят по-добре магията на голямата сцена и очарованието на театралното изкуство.

Децата бяха възхитени от чутото и видяното, особено от общия поклон, който г-жа Лазарова им показа накрая. Така приключи за днес тяхната импровизирана задкулисна разходка, която ги остави впечатлени и развълнувани от магията, наречена театър.

Културна разходка в читалището - Изображение 1Културна разходка в читалището - Изображение 2Културна разходка в читалището - Изображение 3Културна разходка в читалището - Изображение 4